WiFi problemen zijn simpel te voorkomen.

Zakelijke telecommunicatie

WiFi problemen voorkomen.

Hoe vaak ervaar je dat de beschikking over een fatsoenlijke wifiverbinding ontbreekt en waarbij het niet uitmaakt of je het zakelijk (kantoor), privé (thuis) of onderweg gebruikt. Je wil kunnen inloggen op de verbinding van jouw keuze en gewoon gebruik kunnen maken van het internet. Net als water uit de kraan. Het gebruik van Wifi is 1 van de eerste die je tegenwoordig tegenkomt op de Pyramide van Maslow. Of overdrijf ik nu

Waarom werkt het niet?

Het antwoord is simpel edoch moeilijk. Vaak lopen we bij metingen tegen een situatie aan waarbij het access point simpelweg op de verkeerde plek hangt of niet op een juiste manier zijn geïnstalleerd waardoor de access points elkaar gaan verstoren. En hieruit ontstaan problemen. Maar ook de WiFi-standaarden zijn soms verouderd doordat de techniek in een razend temp ontwikkeld en de gebruikte laptops en mobiele telefoons vaak al beschikken over nieuwere standaarden.

Ruis op de lijn

Ook factoren als het aantal andere apparaten wat gebruik maken van access points of het verstorende karakter van WiFi van de buren, metaal in gebouwen etc. kunnen zorgen voor een trage verbinding. In sommige gevallen valt een verbinding zelfs helemaal weg en dan is het zoeken naar de oplossing. Om nog maar te zwijgen over het gezeur van collega’s die, terecht klagen over het slechte bereik en het niet kunnen uitoefenen van hun werk.

Het is tegenwoordig niet moeilijk om te achterhalen waar de problemen in een netwerk zitten. Wij meten met professionele apparatuur binnen jouw bedrijf de WiFi verbinding(en) en krijgen hierdoor inzicht middels een plattegrond waar de dekking niet optimaal is. Hierbij komen we ook met een advies om de problemen op te lossen. Simpel maar doeltreffend.

Wanneer je problemen ervaart met de WiFi-verbinding, laat het ons dan vooral weten. Onze deskundigheid helpt jou weer snel op pad.

BEREIKBAARHEID VS. BESCHIKBAARHEID.

1
2
3
Rapportage zakelijke telefonie
1

Hoeveel gemiste gesprekken zijn commercieel interessant?

2

Neem ik de gesprekken binnen de afgesproken tijd op?

3

Handelen wij onze gesprekken op tijd af?

Met LOGIC haal je een tool in huis die het mogelijk maakt om succesvol te communiceren. Klantcontact is een essentieel onderdeel van de strategie binnen jouw onderneming. Althans dat zou het moeten zijn.

Met ons smart(er) netwerk meten wij continu jouw bereikbaarheid en beschikbaarheid. En geven wij, proactief, (confronterend) advies. En helpen jou efficiënter met jouw communicatieoplossingen omgaan. Wil je een demo van onze aanpak? Of graag in contact komen met een aantal referenties?

ONZE DIENSTEN. JOUW SUCCES.

LOGICLOUD™ PLATFORM

Communicatie is cruciaal als jouw klanten centraal in jouw bedrijf staan. Logicomm levert overzichtelijke en geïntegreerde communicatietools en houden jouw bedrijf meetbaar bereikbaar.

LOGIC™ RAPPORTAGE

Proactief besluiten nemen en vooruitkijken. Dit in plaats van achteraf beoordelen over datgene wat je niet meer veranderen kunt, de bereikbaarheid van jouw organisatie.

LOGICARE™ TELEFOONSERVICE

Onderzoek wijst uit dat van 790 onderzochte bedrijven, 30% van deze bedrijven niet bereikbaar zijn. En daarvan bellen maar 7 bedrijven daadwerkelijk terug. Maar dat komt vast niet voor in jouw bedrijf.

LOGICONNECT™ INTERNET

Al onze diensten leveren wij via onze eigen datacommunicatie- en virtuele serverdiensten. Alleen op deze manier kunnen wij de kwaliteit garanderen die nodig is om jouw bedrijf bereikbaar houden.

DEZE KLANTEN GINGEN JOU VOOR: